EATALY ÅBNER I ILLUM

EATALY HAR ÅBNET DERES FØRSTE BUTIK I DANMARK I ILLUM.

Torsdag d. 17 november åbnede den italienske gourmetkæde Eataly for første gang i Danmark. Eataly er den største håndværksmæssige italiensk mad og vin markedsplads i verden. Ud over at sælge italienske kvalitetsprodukter og specialiteter såsom vin, olivenolie, ost, håndlavet pasta, kaffe, kød, tomatsauce og pesto, vil Eataly også tilbyde et bredt udvalg af lokale danske råvarer.

Uanset om du kommer for at købe et brød, forberede en overdådig middag eller sidde ned for at nyde et måltid, så er målet at skaber et uformelt og indbydende miljø og hylde italiensk gastronomi.

Eataly ligger i underetagen i ILLUM. Kom ind og få en oplevelse.

CEO Luca Baffigo, Eataly:

“Vi er begejstrede over at skulle åbne en Eataly i København, et af Europas gastronomiske centre, og over at åbne i ILLUM, et af byens bedste placeringer.

Vi vil introducere vores koncept, som omfatter restaurant, marked og uddannelse med fødevarer af høj kvalitet for første gang på det danske marked. Gæster får mulighed for at nyde traditionelle italienske fødevarer som pasta, pizza, autentisk italienske pølser og oste, kaffe og is og vi vil tilbyde muligheden for at vælge mellem et stort udvalg af vine, olivenolie, oste, saucer, pasta, kød – altid med respekt for forholdet mellem pris og kvalitet.

Som en del af vores filosofi vil Eataly Copenhagen holde kokke-skoler for alle alderstrin. Som tema for Eataly Copenhagen har vi valgt ”Italiensk hjem” som et familiested, med et venligt, hyggelig og gæstfrit miljø. Vores hensigt med dette projekt er at give danskerne, som allerede er forelsket i italiensk mad, mulighed for gennem Eataly at opdage vinen og madkulturen i Italien, og dele vores traditioner, kultur og forskellighed.”

download

VÆRDIGFULD FUND

Da byggeriet af Eataly stod på, opdagede man en smuk væg fra gammel tid.

aula-didattica-dettaglio

Her ses et billede af den smukke væg, der i dag danner rammer om den Kokkeskole Eataly huser.

Navnet er “København ved Øresund” og kunstneren bag er Knud Kyhn fra Royal Copenhagen.

Steen Nottelmann fra Royal Copenhagen har givet os følgende information:

“Det store vægrelief er lavet til ILLUM i 1931 af billedkunstneren Knud Kyhn (1880-1969) og udført af Den kongelige Porcelænsfabrik. Relieffet er omtalt i Weilbachs Kunstnerleksikon. Det er blevet flyttet i tidens løb og jeg mener, at huske, at det oprindeligt havde en fremtrædende plads i ILLUM.

Relieffet er lavet i brændt ler med farvede glasurer. Det er i høj grad en historisk ting, der skal passes på, ligesom ILLUMs berømte sølv ur med figurer.”

Kom ned i Eataly og se den omtalte historiske væg.