Åbningstider:
  • Mandag 2. Pinsedag
  • Tirsdag 10.00 - 20.00
  • Onsdag 10.00 - 20.00
  • Torsdag 10.00 - 20.00
  • Fredag 10.00 - 20.00
  • Lørdag 10.00 - 20.00
  • Søndag 10.00 - 20.00
Se åbningstider
  • Mandag 2. Pinsedag
  • Tirsdag 10.00 - 20.00
  • Onsdag 10.00 - 20.00
  • Torsdag 10.00 - 20.00
  • Fredag 10.00 - 20.00
  • Lørdag 10.00 - 20.00
  • Søndag 10.00 - 20.00
Olier til ansigtet har efterhånden gjort sit indtog i skønhedsbranchen. Vi gør dig lidt klogere på de gyldne dråbers fordele. 

Olier til ansigtet har efterhånden gjort sit indtog i skønhedsbranchen, hvor kosmetologer og makeupartister strør om sig med rosende gloser, når snakken falder på de gavnlige effekter af at tilføje olie til sin hudplejerutine. Men selvom ansigtsolier oftere og oftere er at finde på badeværelseshylden rundt om i det ganske land, kan det stadig virke besynderligt for nogen – måske især dem med olieret hud – at det er værd at investere i olien som endnu et skønhedsprodukt. 

Vi tog en snak med Camilla Falkvist, der er kosmetolog og en del af skønhedsklinikken Été Beauty Collective, for at blive lidt klogere på de fordele, der findes i oliens gyldne dråber.  

Invester i en olie af høj kvalitet 

 

Før du griber efter pengepungen, bør du tage højde for den enkelte olies kvalitet. Den har nemlig betydning for oliens effekt. ”Olie er meget drøj i brug, hvis man sammenligner med almindelige cremer, og er desuden et naturprodukt. Det vil sige, at olie ikke indeholder nogen tilsætningsstoffer eller kemikalier – i hvert fald ikke, hvis du investerer i en olie af ordentlig kvalitet," fortæller Falkvist. "Ansigtsolie sikrer desuden næring og fugt i huden, hvis man tilpasser mængden i forhold til den hudtype, man har. Gør man det, er olie en fantastisk forsegler af den fugt, huden indeholder i forvejen. Personer med tør hud kan nikke genkendende til dette – har man fundet den helt rigtige olie, så synger englene under påsmøring. Og med ét går man fra stram til tilpas." 

Tag højde for din hudtype 

 

Hvis man døjer med enten uren eller olieret hud, kan det virke ubekvemt at tilføre huden endnu mere fugt, men faktisk kan ansigtsolie have en afbalancerende virkning, der modvirker hudens egen produktion af talg. "Hvis man har en olieret hud, har man i bund og grund ikke brug for at tilføre meget ekstra fedtstof. Men har man fedtet hud – eller delvist fedtet hud i T-zonen – kan man sagtens bruge lette olier med en tyndere konsistens i mindre mængder. En rigtig god, let olie på fedtet hud kan faktisk balancere en eventuel overproduktion af talg. Det er desuden værd at skrue ned for mængden af olie eller skifte til en lettere olie, jo varmere vejret bliver," tilføjer Falkvist. 

Beauty Tips

1. Olie optages bedst på fugtig hud 
2. Kan du stadig mærke olien på huden efter 10 minutter, har du brugt for meget. 
 

Vurder dit behov 

 

Hver sin hud, og hvert sit behov. Det er ikke alle hudtyper, der har gavn af de samme olier. Så sørg gerne for at overveje, hvad dit reelle behov er, inden du vælger at investere i en olie: 
"Først og fremmest skal man gå efter vegetabilske olier, der ikke tilstopper huden. Dernæst kommer det an på, hvad man ønsker, olien skal bidrage med,” siger Falkvist.   

Som hun forklarer, så har olierne mange forskellige virkninger og formål. Ylang-ylang og rose beroliger. Hybenkerneolie er god til moden og aldrende hud. Granatæbleolie dæmper rødme og mindsker sensitivitet. Jojoba fungerer til alle hudtyper. Argan, vindruekerne og granatæbleolie er gode til ansigtet og trænger hurtigt ind. Er du i tvivl om, hvilken olie, der passer bedst til dine behov, så søg hjælp fra personalet i ILLUM Beauty Hall.
 

Book tid til en ansigtsbehandling hos ILLUM Beauty Hall, og find lige netop den skønhedpleje, der passer til din hud. 

Editorial staff

Fotograf: Andreas Pless