Åbningstider:
 • Mandag 2. Pinsedag
 • Tirsdag 10.00 - 20.00
 • Onsdag 10.00 - 20.00
 • Torsdag 10.00 - 20.00
 • Fredag 10.00 - 20.00
 • Lørdag 10.00 - 20.00
 • Søndag 10.00 - 20.00
Se åbningstider
 • Mandag 2. Pinsedag
 • Tirsdag 10.00 - 20.00
 • Onsdag 10.00 - 20.00
 • Torsdag 10.00 - 20.00
 • Fredag 10.00 - 20.00
 • Lørdag 10.00 - 20.00
 • Søndag 10.00 - 20.00
Vi fangede den unge DJ og seneste skud på stammen af X Factor dommere til en snak om et år med online koncerter, en international karriere bygget på viljestyrke, og hvorfor Taylor Swift er hans største musikalske inspiration.  

 

Scenen er sat 15 meter over gulvet i ILLUMs lysgård i et ellers tomt stormagasin. Rundt på etagerne løber lydfolk, lysteknikere og kameramænd, for at nå alt inden showstart. Imens forsøger produktionsholdet at briefe alle nyankomne, så de næste fire timer kan forløbe uden for meget slinger i valsen. I midten af det hele står Martin Jensen, den 29-årige danske DJ og nyeste skud på stammen af X Factor dommere. I aften er det dog Martin selv, der indtager scenen med sit online koncert-koncept ‘Me, Myself, Online’, der det seneste år har budt på shows i blandt andet Parken, Skovtårnet, på Niels Juels fregatten, Maldiverne og nu i ILLUM.

Nerverne er helt under kontrol, men aftenens svævende underlag vækker dog alligevel lidt usikkerhed. “Jeg tog lige en søsygepille inden jeg gik på, så vi undgik at jeg lige pludselig skulle stå og brække mig,” fortæller Martin, da vi fanger ham over telefonen en lille uge efter showet. “Det var lidt presset at skulle lave et show dagen efter, at jeg havde lavet det første liveshow i X Factor, men jeg synes faktisk resultatet blev rigtig fint.” Modsat et X Factor liveshow, hvor alt er tilrettelagt, øvet og løbet igennem et par gange inden det virkelig gælder, så er Martins egne liveshows ikke forberedt overhovedet. “Det er umuligt at forberede et fire timers set, så alt er ‘on-the-fly’,” fortæller han. “Jeg har mit SD kort med musik. Ingen playliste. Ingen forberedelse. Hverken lysmand eller kamerafolk ved, hvad jeg spiller. Det er sådan, vi skaber de bedste shows.”     

 

“Man må godt tage nogle chancer en gang imellem, og det synes jeg, vi gør for tiden, ved at sige: All or nothing.”

 

Spring_day_4_MR_MISS JENSEN_60.jpg

Palm Angels, skjorte, 3.550 DKK – Palm Angels, shorts, 2.000 DKK – Ferragamo, slides, 1.730 DKK

Da pandemien for et år siden lukkede ned for internationale rejser og store forsamlinger, satte det Martins karriere med shows i hele verden på vågeblus. DJ’en dvælede dog ikke længe ved den manglende mulighed for at spille koncerter. I stedet satte han sig for, at retænke formatet, hvilket resulterede i ‘Me, Myself, Online’ – online koncerter, der livestreames til hele verden gennem tjenesten Twitch. “Det bliver hurtigt ensformigt og kedeligt at stå og spille hjemme i studiet, så jeg tænkte: Hvis det skal være større, så skal der også være mere at se på.” Martin rakte derfor ud til Parken, for at spørge, om han måtte låne deres venue til at livestreame fra. Til stor overraskelse fik han et ja tilbage en tirsdag morgen i april, og allerede fredag aften gik han på med et fem timers DJ-set direkte fra plænen. “Det er muligvis den hurtigste produktion, jeg nogensinde har stillet på benene, men det lykkedes,” mindes han. Og hvad der egentlig skulle havde været en enkeltstående forestilling, blev efter et par flasker vin indenbords til en tilbagevendende event, da Martin under koncerten greb mikrofonen, for at annoncere, at han ville livestreame en koncert hver fjortende dag. “På daværende tidspunkt havde jeg ingen venues eller aftaler om, at fortsætte samarbejdet. Og både min manager og tourmanager lød temmelig overraskede,” griner han.

Men sådan blev det, og det lykkedes efterfølgende at finde seks locations for ‘Me, Myself, Online’ koncerter. “Man må godt tage nogle chancer en gang imellem, og det synes jeg, vi gør for tiden, ved at sige: All or nothing.”   

Spring_day_4_MR_MISS JENSEN_241.jpg

Off White, skjorte, 2.850 DKK – Ralph Lauren, chinos, 1.199 DKK – Fendi, pool slides, 3.200 DKK

“Jeg er meget inspireret af noget så underligt som Taylor Swift – i forhold til min genre. Men for mig er hun en fuldstændig vanvittig kunstner."

 

Og alt-eller-intet mentaliteten er gennemgående for den ambitiøse DJ, hvis musikalske kunnen kan tilskrives de utallige aftener bag pulten på mobildiskoteket, han startede som 15 årig. “Jeg er sikker på, at der er mange flere producere, der meget mere teknisk dygtige, end jeg er, men de vil ikke gå den ekstra mil, det kræver. For mig er det vigtigt at slå igennem 100 procent, og hvis det ikke lykkedes første gang, så prøver vi for fanden da ti gange mere,” siger han.

For den verdenskendte DJ, som voksede op i den midtjyske by Sorring, lå en karriere i musikbranchen dog ikke lige til højrebenet. I stedet havde han oprindeligt tænkt, at overtage sin fars forretning med at sælge landbrugsmaskiner. “Jeg har altid syntes, det var sjovt at underholde med musik, men at producere, det havde jeg ikke tid til. Jeg læste til mekaniker ved siden af mit mobildiskotek, og så fik jeg en datter i en meget tidlig alder, så det havde jeg ikke i tankerne overhovedet,” fortæller han. Men til sidst måtte han alligevel indrømme, at det rush, han følte ved at stå på scenen foran et publikum, der var kommet for at blive underholdt, trak hårdere i ham. Derfra blev musikken for alvor en karrierevej. Som 22-årig fik han sin første pladekontrakt med debutsinglen Night after Night, og kort tid efter udgav han singlen med fodboldstjernen Cristiano Ronaldos glædesråb. Hittet gik viralt og interessen for den danske DJ's musik voksede stødt med især stor omtale internationalt.

I dag tæller hans karriere megahits som All I Wanna Do, Wait og Solo Dance, samt samarbejder med verdensstjerner som James Arthur, Olivia Holt og Jason Derulo. Martins musik har over 2,5 milliarder streams, og han ligger nummer 45 på den prestigefulde DJ Mag liste over verdens 100 bedste DJs. Men på trods af titlen som Danmarks største DJ, og en fod solidt plantet i det tætte kollektiv af danske kunstnere med international succes, er Martin slet ikke tæt på at læne sig tilbage og tage et hvil. "Jeg har lært af mig selv, at gør man ikke noget, for at nå det ekstraordinære, så når man det aldrig,” siger han. Og tegnebrættet er derfor også fyldt med drømme og idéer, der kun venter på at blive realiseret. Blandt andet er DJ’en i gang med at starte sit eget pladeselskab, åbne en restaurant og designe en ny højttaler. Derudover drømmer Martin også om en dag, at kunne udgive et track med sit største musikalske idol: Taylor Swift. “Jeg er meget inspireret af noget så underligt som Taylor Swift – i forhold til min genre. Men for mig er hun en fuldstændig vanvittig kunstner. Hun er med inde over alt, hun laver, og det kan jeg godt lide. Det er også sådan, jeg selv arbejder med ting,” fortæller han.  

Spring_day_4_MR_MISS JENSEN_21.jpg

Palm Angels, t-shirt, 1.600 DKK – Heron Preston, skjorte, 3.300 DKK – Palm Angels, sweatpants, 2.650 DKK

Martins viljestyrke har også set ham nå endnu et vendepunkt i karrieren, som dommer i denne sæson af X Factor. Her skal han hjælpe nye artister med at finde selvtilliden på den scene, han altid selv har holdt af, at stå på. Og selvom det nu ikke er Martins eget talent, der skal arbejdes på, så er rollen som mentor alligevel noget, den jyske DJ kan mærke rykker ham på et personligt plan. “Jeg havde ikke regnet med, at jeg ville investere mig selv så meget i det, som jeg har gjort. Jeg håbede lidt, at jeg kunne holde det på afstand, men igen – som med alt andet, jeg laver – det kan jeg sgu ikke. Har jeg først sagt A, så siger jeg sgu også B, og så må det hele tages med,” fortæller han. Og det tæller både, at lægge øre til følelser og hjertesorger, og alt det ind imellem. En post DJ’en ikke helt havde forudset, ville være så stor. “Jeg tror, det er godt, at jeg ikke fik de unge, for så kunne det godt være, at der havde været nogle psykologiske nedbrud igennem karrieren for mine artister, for jeg kører hårdt på, og jeg tror, det er godt, jeg har fået nogle mennesker, der er lidt mere rustet til det,” siger Martin, der med sine solister over 23, er fuld af håb om en sejr. 

 

Et år, som det seneste, der vendte op og ned på Martins karriere, endte alligevel med et ‘Me, Myself, Online’-koncept, X Factor og syv nye singler, og DJ'en er derfor ikke meget for, at love om fremtiden. Men der er dog alligevel ét mål, han godt tør sige højt. “Jeg modtog en e-mail den anden dag, hvor der stod, at ud fra ren data om afspilninger, månedlige lytninger, salg af musik, fanbase osv., så ligger jeg som den 37. største DJ og producer i verden. Der kunne jeg da godt tænke mig at komme op i top 20,” indrømmer han. Om den unge DJ indfrier sit næste mål, må afgøres af talentet, for viljen, den fejler i hvert fald intet. 

Editorial staff

Fotograf: Linda Suhr / Morten Rygaard