Åbningstider:
 • Mandag 10.00 - 20.00
 • Tirsdag 10.00 - 20.00
 • Onsdag 10.00 - 20.00
 • Torsdag 10.00 - 20.00
 • Fredag 10.00 - 20.00
 • Lørdag 10.00 - 20.00
 • Søndag 10.00 - 20.00
Se åbningstider
 • Mandag 10.00 - 20.00
 • Tirsdag 10.00 - 20.00
 • Onsdag 10.00 - 20.00
 • Torsdag 10.00 - 20.00
 • Fredag 10.00 - 20.00
 • Lørdag 10.00 - 20.00
 • Søndag 10.00 - 20.00
Jil Sander strik 5.600 kr. Sunflower jeans 1.600 kr. 
Sneaker-ekspert Mathias Ong åbner dørene til sin Vesterbro-lejlighed. 

 

Youtuber og sneakerhead, Mathias Ong, bor for sig selv i lejligheden på Vesterbro – hvis man selvfølgelig vælger at se bort fra de omtrent 300 par sko, der er flyttet ind sammen med ham. “Hvis du spørger mig, hvornår jeg sidst har købt et par sko, så kan jeg ikke huske det. Meget af det jeg har samlet var i gymnasiet og lige efter,” fortæller den nu 27-årige influencer. Inden sneaker-kulturen for alvor tog fart herhjemme, havde Mathias allerede stablet en habil samling på benene med udgaver, der i dag er praktisk talt umulige at få fingrene i. Det var selvsamme samling og den sneaker-viden, der fulgte med købene, som senere lagde grobund for YouTube-kanalen, der nu er skoekspertens primære levevej.  

Vi mødte Mathias i lejligheden på Vesterbro til en snak om hjem, ambition og foretrukne skovalg.    
 

Illum_dag_132062.jpg

Hvor bor du? 
Jeg bor på Vesterbro. Her er jeg både født og opvokset, og jeg har købt en lejlighed næsten lige ved siden af, hvor min familie bor. 

Hvordan vil du beskrive dit hjem?
Hvis jeg skulle beskrive hjemmet, ville jeg sige, at det er hyggeligt, lyst og indbydende. Det er her, jeg bruger det meste af min tid, så man skal kunne lide at være her. Jeg har også altid gæster på besøg. Det er her vennerne samles. 

Hvad giver dig følelsen af hjem?
Hjem er der, hvor man føler sig 100 procent tryg og tilpas. Og kan være fuldkommen sig selv. Jeg kan godt lide ideen om at flytte hvert tredje til fjerde år, så jeg har boet mange forskellige steder i mit liv, og jeg har følt mig hjemme alle stederne. Det her er heller ikke mit sidste hjem, men jeg elsker at være her lige nu. 

 

Christian Dior Atelier jakke 16.500 kr. Maison Margiela t-shirt 1.950 kr. 

Er der noget i dit hjem, som du har en særlig tilknytning til?
Når man ser på mig og det jeg laver, så kan det godt virke som om, jeg er meget materialistisk, men jeg er også af den overbevisning, at alting kan erstattes. Jeg har dog en halskæde, som jeg har fået af min søster. Den vil jeg aldrig skille mig af med. 

 

Hvad er det første du gør, når du kommer hjem?
Det allerførste jeg gør, når jeg kommer hjem, det er at tage mine sko af og hoppe i mine sandaler. Jeg skifter altid til noget cozy, så jeg kan slappe af. 

 

Hvem eller hvad inspirerer dig mest for tiden?
LeBron James’ arbejdsetik inspirerer mig helt vildt. Han har haft vild succes i sin karriere, men han har også haft kæmpe fiasko, og uanset så er han stadig en af dem som arbejder allerhårdest. Han har været i NBA i næsten 20 år og spiller stadig på topniveau. Jeg henter tit inspiration fra atleter og deres arbejdsmoral. Jeg er synes, de er imponerende.  

 

Er du selv ambitiøs? 
Jeg sigter i hvert fald efter det. Når man er selvstændig, så kræver det, at man har disciplin, og jeg har arbejdet virkelig hårdt, for at komme til hvor jeg er nu. Men det har været det hele værd. Når man starter et projekt og det går godt, det er en vild følelse. Det seneste år har der ikke været det samme tryk på, så nu er det tid til nye, spændende kapitler. Jeg kommer snart med en tøjkollektion, og jeg vil gerne finde andre projekter, som kan laves ved siden af YouTube og som kan vokse separat.    

 

Fem hurtige til boligindretningen
Hvad er dit seneste køb til boligen?
En grøn bænk, som står lige, når man kommer ind af døren. 
Hvilke brands finder vi mest i din indretning?
Jeg tror nærmest ikke, at jeg har to ting fra samme brand.
Hvad er et godt køb for dig? 
Det er, når man har sat sig for, at man gerne vil have noget, men man har tålmodighed og venter, og så får man det med rabat.  
Hvordan definerer du god smag?
Man har god smag, når man gør det, man selv synes ser fedt ud. 
Hvad har du med sikkerhed altid i dit hjem?
Stearinlys. Det giver bare en god stemning og noget hygge.

Hvordan startede din interesse for sneakers? 
Den startede helt tilbage i folkeskolen, hvor jeg hørte om Michael Jordan. Den her hjernedøde atlet, som dominerede NBA i årtier og havde skolinjen med Nike, som hedder Air Jordans. Det var helt vildt spændende dengang. Man skulle jagte skoene, for der var ikke nok til efterspørgslen. Det elskede jeg. Det er også fedt at have været med, inden det virkelig tog fart i Danmark, fordi nu har jeg jo de gamle udgivelser af skoene, som ikke var svære at få fat på dengang, men som er umulige at få fat på nu. 

 

Som hvilke?
Jeg fandt et par Jordan 1 fra 1985 – altså skoene er jo ældre end mig og alle dem, som ser mine videoer – som jeg købte for 1.000 kr. på en Facebook-gruppe, fordi folk var ligeglade med skoene dengang. I dag er de jo omkring 50.000 kr. værd. Jeg kommer aldrig til at sælge dem. 

Hvordan vil du selv beskrive, hvad du laver?
Jeg kalder ikke mig selv for youtuber men mere entertainer. Jeg underholder folk. Jeg gør det bare på YouTube. 

 

Hvad er det bedste valg, du har truffet i din karriere? 
Det er at gå 100 procent selvstændig. Jeg var indkøber hos Rezet Store og stod med valget om enten at fortsætte og så lave YouTube ved siden af eller tage chancen og hoppe ud i det. Og det der med at satse på sig selv, dét har nok været den bedste beslutning – selv om jeg jo egentlig ikke ved det endnu. Men jeg arbejder hårdt på at gøre det til den bedste beslutning, jeg har truffet. 

 

Illum_dag_132099.jpg
Off-White strik 3.700 kr. Sunflower jeans 1.500 kr. Clarks sko 1.200 kr.

Har du en levemåde eller noget, du lever efter?
Jeg er meget spontan og fri, hvis jeg har lyst til noget, så er det næsten altid det, jeg gør. Så jeg har ikke faste rutiner. Jeg har heller aldrig haft en helt pakket kalender. Jeg kan godt lide, når det går hurtigt, og man ikke altid ved, hvad man skal. Så jeg tror, at jeg lever efter princippet, at jeg står op og så finder jeg ud af, hvad der skal ske. 

 

Hvis vi tog et kig i dit klædeskab, hvad ville vi så finde? 
Så ville vi finde billige bukser og alt for dyre jakker. Jeg har altid elsket at spare, der hvor man kan spare og ellers fuldstændig skeje ud på de items, man bare skal eje.  

 

Er der nogle items, du altid vender tilbage til?
Høje basket sneakers, altid. Hvis jeg nogensinde er i tvivl om, hvad jeg skal tage på, så er det altid dem. Og jeg har dem nærmest i alle farver. De går til alle outfits. 

 

Hvordan ser dit drømmehjem ud?
Et hus i storbyen, to biler i indkørslen og en stor baghave. Og så et kæmpe køkken, hvor folk kan samles. 

Editorial staff

Fotograf: Petra Kleis