Åbningstider:
 • Mandag 2. Pinsedag
 • Tirsdag 10.00 - 20.00
 • Onsdag 10.00 - 20.00
 • Torsdag 10.00 - 20.00
 • Fredag 10.00 - 20.00
 • Lørdag 10.00 - 20.00
 • Søndag 10.00 - 20.00
Se åbningstider
 • Mandag 2. Pinsedag
 • Tirsdag 10.00 - 20.00
 • Onsdag 10.00 - 20.00
 • Torsdag 10.00 - 20.00
 • Fredag 10.00 - 20.00
 • Lørdag 10.00 - 20.00
 • Søndag 10.00 - 20.00

Rodebjer kjole, 3.095 kr.

Vi besøgte smykkedesigneren i hendes hjem for at tale om balancen mellem arbejde og fritid, passion og sommer i København. 

 

Hvis du endnu ikke har taget dig selv i længselsfuldt at kigge efter et Elhanati smykke, så kan du ikke have kigget de rigtige steder. Orit Elhanati grundlagde hendes smykkebrand tilbage i 2012. Her skaber hun små håndlavede fortællinger i 18 karat guld. Hendes designs balancerer mellem nordisk og mellemøstlig smag, og er blevet synonym med smykker, du beholder og værdsætter gennem hele livet. Vi besøgte designeren i hendes hjem i Hellerup, for at lære mere om personen bag smykkerne.    

OritElhanati-2_Web.jpg

Needle & Thread kjole, 3.850 kr. 

 Hvordan vil du beskrive dig selv?
Jeg har altid haft en nysgerrighed, der drager mig mod kreation og skønhed. Ikke skønhed i en traditionel forstand, men de mindre ting, der er ikke bemærkes først. Den mere rå og asymmetriske skønhed. Jeg elsker at bevæge mig ned ad veje, som jeg ikke har trådt før for at udfordre mine egne idéer og forestillinger. Jeg er betaget af mit miljø, og behøver en dyb forbindelse med mennesker, mit håndværk og omgivelser. 

 

Har du en daglig rutine?
Jeg lister altid nedenunder inden min mand og børn vågner. Jeg elsker stilheden. Jeg åbner alle vinduerne. Mit hjem er altid fyldt med frisk luft. Jeg kan ikke fungere ordentligt uden en kop kaffe og den stilhed. Efter det er jeg klar til dagen, men ingen andre rutiner kan finde deres plads. Jeg har ingen andre rutiner i mit liv, de synes umulige projekter. Jeg er besværligt, og glemmer næsten alting. 

 

Hvad fik dig til at gå ind i smykkedesign?
Jeg elsker guldet, teksturen, det rå og det bløde. Jeg elsker, hvordan det er noget, der går ud over tid, og hvordan smykkerne bliver en del af bærerens historie. Som små miniature kunstværker, der bliver videregivet fra generation til generation. Jeg havde ét mål, da jeg startede uddannelsen som guldsmed. Jeg ville blive så dygtig, at jeg kunne fortælle historier med guld, uden brug af ædelsten. Hvis jeg ikke kunne nå til det niveau, ville jeg nok have tænkt på noget andet som at designe biler eller håndlavede vaser.  

 

Dine designs er små historier inspireret af dit danske og israelske ophav – hvordan kombinerer du de to kulturer til en fælles fortælling? 
Det er det mest naturlige i verden for mig. Jeg er afhængig af mellemøstlig energi og mystisk, men har en trang til at arbejde inden for minimalistiske rammer. Magi forekommer kun i kombinationen. Så jeg arbejder bedst, når jeg balancerer på den fine linje. Jeg elsker at balancerer maskuline silhuetter med feminine kurver, kaos med orden, og symmetri med asymmetri. 

OritElhanati-5_Web.jpg

Totême bluse, 2.600 kr. Totême nederdel, 2.400 kr. 

Hvad inspirerer dig når det kommer til design og interiør?
Linjer, former, farver og kurver. Jeg elsker, den måde man kan bruge elementer til at skabe unikke rum. Noget der er en sand refleksion af dig selv og som afslører, hvem du virkelig er.   

 

Hvordan holder du en balance mellem arbejde og fritid?
Jeg har ikke en klar adskillelse mellem arbejde og fritid. Min måde at leve på, mit atelier og showroom, mine aftener med kære venner, mit liv med min mand og tre børn – det smelter sammen til ét. Sådan er det lettest for mig, ellers er liv ikke værd at leve. 

 

Hvad er noget i dit hjem, som du aldrig ville skille dig af med?
Jeg elsker alt i vores hjem, men jeg har altid været en nomade, så jeg kan efterlade alt på et splitsekund. Min sofa er meget betydningsfuld for mig; en mørkebrun læder sofa fra italienske Flexform. Måske bliver den hos mig for altid, måske ikke.  

OritElhanati-3_Web.jpg

Rodebjer kjole, 3.095 kr. 

Hvis vi tog et kig i din garderobe, hvad ville vi finde?
En masse af de samme ting. Sorte jakker, rigtig mange sko, lingeri, der altid matcher, og en masse Missoni strømper. 

 

Hvad er dit yndlingssted i København?
Mine morgener på Atelier September er svære at undvære. Jeg starter altid dagen med en gåtur gennem Kongens Have, og jeg kan ikke forestille mig et liv uden min lokale italienske restaurant. Ejeren er den venligste sjæl og kommer mig altid til undsætning. 

 

Hvad vil du nyde mest denne sommer?
Danmark. Jeg har aldrig holdt ferie her. Denne sommer bliver uforglemmelig med alle de sene aftener med familie og venner, god vin and sydende barbecues. Det bliver fantastisk. 

Editorial staff

Fotograf: Polina Vinogradova