Åbningstider:
 • Mandag 10.00 - 20.00
 • Tirsdag 10.00 - 20.00
 • Onsdag 10.00 - 20.00
 • Torsdag 10.00 - 20.00
 • Fredag 10.00 - 20.00
 • Lørdag 10.00 - 20.00
 • Søndag 10.00 - 20.00
Se åbningstider
 • Mandag 10.00 - 20.00
 • Tirsdag 10.00 - 20.00
 • Onsdag 10.00 - 20.00
 • Torsdag 10.00 - 20.00
 • Fredag 10.00 - 20.00
 • Lørdag 10.00 - 20.00
 • Søndag 10.00 - 20.00
Soulland T-shirt 345 kr., Gucci cardigan 7.350 kr., Gucci bukser 7.350 kr.,
Maison Margiela sneakers 3.600 kr., Pols Potten lysestage 1.650 kr.
Mød det kreative hoved bag loafers-brandet, Vinny’s The Vibe. 

 

Mangler du også pludselig et par penny loafers i garderoben? Loafers har om noget vundet genklang på den københavnske modescene, og én af dem, du takke for succesen, er Virgil Nicholas. I 2020 lancerede han fodtøjsfirmaet, Vinny’s, der udelukkende fokuserer på den klassiske lædersko. Virgils stil har dog længe været beundret af det modebevidste folk. I 2009 startede han bloggen Superbial, som blev hans dør ind til en branche, det viste sig, han havde masser af bidrage til. Ambitionen om et jurastudie blev derfor skrottet til fordel for en karriere som både designer og brandkonsulent. Et årti og et hav af projekter i porteføljen senere, er det stadig kun skridt på vejen mod et endnu ukendt mål for en den unge entreprenør, som dog ved én ting med sikkerhed: Så længe han har noget på hjertet, så fortsætter rejsen.   

Rue de Tokyo strik 1.100 kr., Sunflower jeans 1.500 kr.,
Seletti vase 660 kr.

Hvad er vigtigt for dig, når du skal skabe rammen om dit hjem?
Det er altid levende lys hjemme hos mig. Det giver bare en stemning og intensitet. Om det så er et duftlys i køkkenet, stearinlys eller røgelse, så giver det bare noget ro. Og så er gulvtæpper, daybeden og lænestolen vigtige elementer. Alle de ting, der ligesom gør at man får lyst til at smide fødderne op og komme ned i gear. Det har jeg behov for, når jeg kommer hjem. Det er vigtigt for mig at gøre hjemmet til en base mere end bare et sted, man sover. 

Hvilken betydning har design og interiør for dig? 
Inden for det sidste år, er jeg begyndt at kigge nærmere ind i, hvad jeg egentlig gerne vil have i mit hjem. Først og fremmest har det været et spørgsmål om, hvad jeg godt kan lide, og hvad der giver den rette stemning. Der skal være balance mellem brands og noget mere jordnært. Et af mine kæreste eje er et tæppe, som jeg købte i Marrakesh for mange år siden og fragtede med hjem. Det er super farverigt og lidt skørt og skævt, men det giver en god kontrast i enhver setting, og det betyder noget for mig, at kunne bryde lidt af den nordiske minimalisme. 

Hvad drømmer du om at tilføje til dit hjem? 
Jeg kunne egentlig godt tænke mig, at tingene blev mere gemt væk. Det er i hvert fald en konsekvens af at have et barn, alt kan ikke være gemt væk. Men jeg kunne godt tænke mig noget mere lækker orden. Noget, som er praktisk, hvor man kan gemme væk, men også tage frem. Æstetik er ret vigtigt for mig, og det kunne jeg helt sikkert godt bruge nogle redskaber til at styrke herhjemme. 

Hvem eller hvad inspirerer dig mest for tiden?
Der er en designer fra New York, der hedder Kerby Jean-Raymond, som har mærket Pyer Moss, som er fantastisk. Han er virkelig tro mod sig selv og dygtig til at udvikle sit håndværk og sine kollektioner, samtidig med, at han fortæller historier i sit arbejde og med sine kreationer. Det synes jeg er virkelig beundringsværdigt. For mig er det ekstremt vigtigt at kunne bidrage til verden med noget oprigtigt. Hvis man ikke har en historie eller noget at tilbyde, så falder produktet til jorden. 

Hvad var din ambition med Vinny’s?
Jeg stiler efter, at vi med Vinny’s skal inspirere til selvrespekt og empowerment. Jeg tror på, at loafers er et produkt, der giver dig en mere rank holdning og en øget selvtillid, og at man lige føler sig lidt skarpere uanset, hvad man ellers har på. Og jeg tror på, at når man ser lidt skarpere ud så tager man også sig selv lidt mere alvorligt, og forhåbentlig, har lidt mere respekt og anseelse for andre mennesker. Vi begynder også på noget, der hedder Vinny’s Readers Club, som jeg har ville starte længe, hvor vi taler om litteratur. Det handler grundlæggende om at fordybe sig i noget andet end ens telefon og online-verdenen, fordi det er vigtigt for mig, at vi kan bidrage med noget mere end bare sko og mode.

Virgil_Illum_21_59449.jpg
Stone Island jakke 4.800 kr., Barena Venezia bukser 2.000 kr.

Hvorfor blev det penny loafers, du valgte at koncentrere dig om?    
Den lange historie er, at jeg havde været ti år i branchen og efter at have arbejdet for et sneakers-brand, havde jeg behov for enten at finde ud af, om jeg skulle lave mit eget igen, eller om jeg skulle skifte branche og bare lave noget helt andet. Så tog jeg hjem til mine forældre en dag sammen med min søn, og kiggede på gamle billeder fra da mine brødre og jeg var små. Og så kiggede jeg bare helt anderledes på de her billeder. Jeg har altid kigget på, hvad vi havde på af tøj, og lige pludselig kiggede jeg på vores sko, måske fordi jeg lige havde arbejdet med sneakers, og jeg kunne bare se, at der var lædersko over det hele, og der var penny loafers på mange af billederne. Der gik det op for mig, at gennem min lange historik af at samle på sko og især på sneakers, der har jeg altid haft penny loafers, som jeg har slidt op, før jeg har købt et par nye. Så gav det bare mening, at det var det, jeg skulle lave.  

Hvad er din idé af succes?
Jeg har prøvet en masse ting, men jeg har ikke nødvendigvis set det som succeser. Jeg har set det som skridt på vejen, men uden at vide, hvor jeg skulle hen. Så det har været sjovt at starte det ene brand efter det andet, sælge nogle ting videre, starte nye koncepter og se idéer blive implementeret samt at få succes fra andre, men for mig, der er idéen om succes følelsen af at lykkedes. Jeg tror første gang, i mine rigtig mange år i den her branche, hvor jeg fik følelsen af, at noget er lykkedes, det var faktisk, da vi solgte 200 loafers på tre uger i Danmark. Det var ret vildt. Jeg havde egentlig en forventning om, at Vinny’s skulle være et lille hobby projekt, hvor jeg kunne få lov til at være ekstrem kompromisløs omkring alt. Så det var en kæmpe sucess for mig, at det gik så hurtigt i et land, der er lidt konservativt og kedeligt i virkeligheden. Jeg føler at alle de ting, jeg har lavet det seneste årti, ligesom akkumulerede til, at jeg besluttede mig midt i en pandemi for at gå videre med et projekt, som jeg faktisk ikke vidste, hvor ville ende. Når man er forsørger i sin familie, så er det sgu en stor beslutning at træde ud på rigtig dybt vand. Tøj kan jeg sagtens lave, men sko anede jeg virkelig intet om, da jeg begyndte. Men jeg kunne mærke, at det var et kald for mig at skulle lave noget, hvor jeg styrede alting selv, og det har givet pote. Det er bare lykkedes for mig. 

Hvordan har det været at starte et brand i en pandemi?
Det har været sjovt, men samtidig mega udfordrende, fordi jeg har skulle starte fuldstændig på ny med mange ting. At lave Vinny’s har været som at tage en ny uddannelse. Jeg tror, især fordi vi har været i en pandemi, har jeg haft en ambition om, at vi skulle lykkedes. Jeg ville gerne inspirere folk til ikke at give op, selvom det er svært og produktionen ikke kan følge med, og varerne er forsinkede, og kunderne potentielt er ved at lukke. Jeg tror på, at man kommer rigtig langt – det lyder lidt plat, men med en god energi og en tro på at tingene nok skal gå, og selvfølgelig også den tilhørende flid. Så for mig har det egentlig bare været  god brændsel på bålet, at vi var i en pandemi, fordi hvis vi kan klare det i en pandemi, så tror jeg sgu også, vi kan klare det på den anden side.

Sacai x A.P.C. jakke 4.540 kr., Mark Kenly Domino Tan T-shirt 700 kr., 
Acne Studios bukser 2.000 kr., Saint Laurent sneakers 3.125 kr. 

Har corona fået dig til at indse noget, du er bange for? 
Min far sagde til mig dengang, jeg var ret ung, at der var mange ting, som han ikke havde kunnet opleve i sin barndom, og var vigtigt for ham at få skabt en tilværelse for sine børn, hvor vi fik udlevet alle de drømme, vi havde. Han sagde, at vi skulle undgå at komme til at sidde i situation, hvor vi ville fortryde, at vi ikke havde gjort noget, vi gerne ville. Og det har siddet i mig lige siden, at han sagde det. Så derfor har jeg faktisk altid forsøgt at gribe de muligheder, der var, og sørget for ikke at spilde tiden. Det har været sjovt at se, hvordan corona for mange virkelig har været en øjenåbner. Folk har truffet vanvittige beslutninger, fordi de har fundet ud af, at de kun har det her liv, og det skal bruges på allerbedste vis. Men sådan har jeg det hver dag.  

Hvordan er dit personlige forhold til mode? 
I mange år har jeg gået sindssygt meget op i mode. Jeg skulle helst have de seneste kollektioner og mest velrenommerede designere derude. Men jo ældre jeg er blevet, jo mere går jeg bare op i at holde min stil og mine valg simple. Essensen af min garderobe er gået fra at være ekstremt current til egentlig at blive ret tidløs. Mode er mindre vigtigt for mig end stil er. Stil er jo så tidløst, som noget overhovedet kan være, så det er det, jeg går op i. Jeg elsker stadig at følge med, for det er jo mit arbejde og min passion, men det er fedt at have en distance til mode nu, hvor jeg synes, det er spændende at følge med i, men jeg er ikke på den måde afhængig af det, som jeg har været tidligere.

Virgil_Illum_21_59260.jpg

Hvad gør du for at koble fra? 
Jeg har det med et par gange om måneden at gå ind i en kirke. Jeg er opdraget katolsk, så kirken er et frirum for mig, hvor jeg kan få en pause. Det er også en form for meditation bare at sætte sig på en bænk og kigge ud i luften. Den bedste måde for mig at koble fra og få en pause er netop ro. Ikke at læse, se fjernsyn eller noget som helst, men bare at tjekke fuldstændig ud. 

Hvad elsker du mest ved København?
Det er et godt spørgsmål, når man bor i verdens bedste by. Det er fedt, at vi har så let adgang til alt, hvad hjertet begærer. Du kan gå fra den katolske domkirke, og fem minutter efter kan du hoppe i havnen, og så kan du gå ned og få et fantastisk glas vin lige efter. Altså, der er så mange muligheder, så følelsen af, at du er i en storby samtidig med at tingene er intime, og der ikke er langt fra den ene kammerat til den næste – der er vi sgu heldige.  

Stüssy skjorte 1.200 kr., Orit Elhanati halskæde 6.695 kr. 

Editorial staff

Fotograf: Petra Kleis