Åbningstider:
 • Mandag 10.00 - 20.00
 • Tirsdag 10.00 - 20.00
 • Onsdag 10.00 - 20.00
 • Torsdag 10.00 - 20.00
 • Fredag 10.00 - 20.00
 • Lørdag 10.00 - 20.00
 • Søndag 10.00 - 20.00
Se åbningstider
 • Mandag 10.00 - 20.00
 • Tirsdag 10.00 - 20.00
 • Onsdag 10.00 - 20.00
 • Torsdag 10.00 - 20.00
 • Fredag 10.00 - 20.00
 • Lørdag 10.00 - 20.00
 • Søndag 10.00 - 20.00

Hvordan defineres godt design egentlig? Svaret vil formentlig veksle afhængig af, hvem du spørger. Ifølge Dieter Ram, den tyske industriel designer, der er ansvarlig for at have skrevet 10 principles of good design, så indebærer godt design; så lidt design som muligt. Ligegyldigt om det er godt eller ej, så er vi omgivet af design hele tiden. Det er design, som hjælper dig med at drikke morgenkaffen, komme på arbejde, og indrette hjemmet. Vi har talt med fire designere fra forskellige discipliner, som her deler deres syn på, hvad godt design er, og hvordan det kan være med til at forbedre vores hverdag. 

Camilla Gullits, kreativ direktør og grundlægger af CARE BY ME

Det danske brand CARE BY ME designer bæredygtige livsstilsprodukter, der omfavner og hylder kvinder verden over.  

Hvad handler design grundlæggende om for dig? 
For mig handler det om at skabe produkter, der imødekommer et behov, og som samtidigt har deres egen identitet. 

Hvilke kriterier mener du definerer godt design?
Godt design tager udgangspunkt i nordiske traditioner; det er ærligt, diskret og holder længe. CARE BY ME styles er lavet til at holde sæson efter sæson og til at imødekomme krav for en moderne, bæredygtig livsstil. 
 
Hvordan er designprocessen hos Care by Me?
Jeg bliver altid inspireret af kunst, musik, naturen og tidens fornemmelser. Derefter har vi en udvælgelsestragt, som alle produkter kommer igennem – de skal være bæredygtige både socialt og miljømæssigt.
 
Hvordan kan godt design være med til at forbedre vores hverdag?
Vi håber gennem CARE BY ME at kunne hjælpe forbrugerne med at træffe bevidste valg for en mere bæredygtig fremtid. I de lande hvor vi producerer, forbedrer vi hver dag arbejdsvilkårene for en række kvinder. 

CareByMePortraits225964-1.jpg
image7.jpg

Signe Birkving Bertelsen, medejer af Notem Studio

Notem Studio er en dansk designvirksomhed, der laver papirvarer i fine farver og simple, grafiske prints. 

Hvad karakteriserer godt design for dig?
For mig handler det selvfølgelig om æstetik, men allermest om funktion. Godt design afslører sig altid som den favorit, jeg altid vender tilbage til; om det så er en kop, jakke eller notesbog. Godt design løser et problem for brugeren. 

Hvordan er designprocessen hos Notem Studio?
Vi designer hverdagsprodukter. Derfor starter vores designproces næsten altid med en konkret situation, hvor man mangler et godt papirprodukt. Derfra udforsker vi funktioner, tester design, og gør alt hvad vi kan for at lave et produkt, som bare virker. 

Hvilken funktion ønsker I jeres produkter har hos forbrugeren?
Der er ganske enkelt ikke noget, der slår pen og papir, når det handler om at samle tankerne og skabe overblik. En notesbog ved hånden er noget af det mest effektive og afstressende, der findes. Derfor har vi gjort det til vores mission at åbne folks øjne for papiret.

Hvordan kan godt design være med til at forbedre vores hverdag?
Vi vil gerne være med til at give verden lidt mere offline tid. Digitalt bliver vores tanker forstyrret hele tiden. Når man vælger at skrive på en blok eller i en notesbog, handler det om, at man gerne vil værne om den uforstyrrede tid og fokus. Den tid vil vi gerne have, at vores produkter giver mere af. 

Stefano Seletti, ejer af Seletti

Det italienske brand Seletti kombinerer design med popkunsten. Resultatet er sjovt, farverigt, overraskende og provokerende design og interiør til hjemmet.

Hvad betyder design grundlæggende for dig?
For mig er design noget, der er velovervejet og gennemtænkt. Faktisk er det præcis det modsatte af, hvad jeg normalt gør. 

Hvordan er designprocessen hos Seletti?
Vi starter for det meste med at undersøge, hvad der endnu ikke er på markedet. Det kan være alt fra et produkt til en form eller grafik.

Hvordan kan godt design være med til at forbedre vores hverdag?
Godt design vil altid give dig et smil på læberne!

stefano_seletti_02.jpg
_GIO1374.jpgWEB.jpg

Nicolai Bergmann, blomsterarkitekt

Nicolai Bergmanns blomster forener skandinavisk enkelthed med japansk sans for detaljer i et blomsterdesign udover det sædvanlige.  

Hvad karakteriserer godt design for dig? 
Enkelthed, funktionalitet og bæredygtighed.

Hvordan kommer du på nye idéer?
Jeg er meget inspireret af naturen og bruger meget af min tid i bjergene omkring Tokyo. Derudover finder jeg inspiration fra blomstermarkeder verden over og går meget op i arkitektur, kunst og interiør. 

Hvilken funktion ønsker du dine produkter har hos forbrugeren? 
Vi går meget op i at gøre os en forestilling om, hvordan vores design ser ud i kundens hjem, samt at vores produkter har et overraskelseselement, når givet som gave. 

Hvordan kan godt design være med til at forbedre vores hverdag? 
I min optik bidrager design og indretning en stor del til livsglæden. Godt design har man lyst til at bruge igen og igen. 

Oplev en verden af godt design i ILLUM Design Atelier på 4. etage.