Åbningstider:
 • Mandag 2. Pinsedag
 • Tirsdag 10.00 - 20.00
 • Onsdag 10.00 - 20.00
 • Torsdag 10.00 - 20.00
 • Fredag 10.00 - 20.00
 • Lørdag 10.00 - 20.00
 • Søndag 10.00 - 20.00
Se åbningstider
 • Mandag 2. Pinsedag
 • Tirsdag 10.00 - 20.00
 • Onsdag 10.00 - 20.00
 • Torsdag 10.00 - 20.00
 • Fredag 10.00 - 20.00
 • Lørdag 10.00 - 20.00
 • Søndag 10.00 - 20.00
Vi tog et nærmere kig på denne sommers uundværlige style: bowlingskjorten.  

Hvad er en bowlingskjorte, og hvordan ser den ud? Måske ved du det allerede.Og du har måske endda en gemt et sted bagerst i skabet? Så er det vores klare råd, at du henter den frem igen – eller måske ovenikøbet finder en ny.

Der har været op til flere små glimt af skjortens tilbagevenden i mainstream moden – helt tilbage fra efteråret 2016 ved modeugen i New York. Men i år har vi været vidner til endnu flere brands, der har fremhævet den alsidige style, som også går under navnene ’Camp Collar’ og ’Cuban Collar’. Skjorten har især været kendt for sit kantede udtryk og kortærmede design lige som de typiske iøjnefaldende farve- og mønsterdetaljer. ” Bowlingskjorten” har nærmest altid været der. Den har bare aldrig fået den opmærksomhed, som den fortjener,” siger Caroline Ellingsen, en svensk stylist, der har arbejdet for brands som H&M, Afound og Filippa K. ”Det er et sjovt og alsidigt stykke herremode, som kan styles på mange forskellige måder.” 
 

Bowlingskjorten er markeret af sine rødder i popkultur og blev oprindeligt populær på bowlingbanerne. Derefter sås den også til fodboldkampe og ved fester i USA: Her båret af den yngre generation i 50’ernes rockabilly æra, som var den tid, hvor alle kørte til deres yndlingsrestauranter for root-beer floats og milkshakes, mens de lyttede til Little Richard og Chuck Berry i radioen. 


Vi så en ny bølge af mode og måder at tænke på op gennem 60’erne og 70’erne. Mode og musik skiftede. Og det samme gjorde både påskønnelsen og populariteten af denne garderobefavorit. Men bowlingskjorten forblev også relevant på bowlingbanerne. Spol nu frem til sidst i 90’erne eller i de tidlige 00’er, hvor bowlingskjorten igen gjorde sit indtog i modeverdenen, da den blev spottet på velkendte karakterer i populære tv-shows og på film. Blandt andet på Chandler Bing fra Friends, og Charlie Harper fra Two and a Half Men, som begges syntes at have skabene fulde af forskellige variationer af skjorten. Og endelig så vi den på den tidløse og elegante styling af playboy-jetsetkarakteren Dickie Greenleaf fra en af 90’ernes mest bemærkelsesværdige film, The Talented Mr. Ripley

Bowlingskjorten i denne æra er tilgængelig i et væld af farver, former og størrelser samt i de fremtrædende print. Men hvordan skal den så styles i dag? Vi giver dig her et par forslag fra Ellingsen: ”Du kan bruge den oversized over et par chinos eller lyse jeans med sandaler, eller i normal size med et par shorts i samme print som et sæt med afslappet ferielook. Eller omvendt for et formelt look til kontoret over et par højtajlede, skræddersyede bukser med et par klassiske herresko eller alternativt med sneakers. 
Med en bowlingskjorte kan du både være afslappet og nydelig på ferien, såvel som formel og finurlig til en dag på farten. Vi må hvert fald konkludere, at denne style ikke løber nogen vegne lige foreløbigt – så hvis du endnu ikke har tilføjet den til din garderobe, har du stadig masser af muligheder at vælge i mellem. Husk på, at du selvfølgelig kan bruge den præcis, som du ønsker – bare du lover os ind i mellem at udfordre din stil en smule. 

Er du på udkig efter styling tips? Så book en tid hos vores personlige shoppere. 

 

Editorial staff

Fotograf: Linus Morales