Åbningstider:
 • Mandag 10.00 - 20.00
 • Tirsdag 10.00 - 20.00
 • Onsdag 10.00 - 20.00
 • Torsdag 10.00 - 20.00
 • Fredag 10.00 - 20.00
 • Lørdag 10.00 - 20.00
 • Søndag 10.00 - 20.00
Se åbningstider
 • Mandag 10.00 - 20.00
 • Tirsdag 10.00 - 20.00
 • Onsdag 10.00 - 20.00
 • Torsdag 10.00 - 20.00
 • Fredag 10.00 - 20.00
 • Lørdag 10.00 - 20.00
 • Søndag 10.00 - 20.00
Vi tog et nærmere kig på denne sommers uundværlige style: bowling-skjorten.  

Hvad er en bowling-skjorte og hvordan ser den ud? Måske ved du det egentligt godt, og du har måske endda en gemt et sted bagerst i skabet. Der har været op til flere små glimt af skjortens tilvendende i mainstream mode, helt tilbage fra efteråret 2016 til modeugen i New York. I år har vi været vidner til endnu flere brands, der har fremhævet den alsidige style, som også går under navnene ’Camp Collar’ og ’Cuban Collar’. Skjorten har især været kendt for sit kantede udtryk og kortærmede design, såvel som de typisk iøjnefaldende farve- og mønsterdetaljer. ”Bowling-skjorten har altid været der. Den har bare aldrig fået den opmærksomhed, som den fortjener,” siger Caroline Ellingsen, en svensk stylist, der har arbejdet for brands som H&M, Afound og Filippa K. ”Det er et sjovt og alsidigt stykke herremode, som kan styles på mange forskellige måder.” 

Bowling-skjorten er markeret af sine rødder i popkultur, og blev oprindeligt populær på bowlingbanerne. Derefter blev den transporteret uden for til fodboldkampe, og fester over USA af den yngre generation i 1950’ernes rockabilly era – en tid, hvor alle kørte til deres yndlingsrestaurant for root-beer floats og milkshakes, mens de lyttede til Little Richard og Chuck Berry i radioen. 

 

Mode og musik skiftede op gennem 60’erne og 70’erne, og det samme gjorde påskønnelsen og populariteten af denne garderobefavorit; en ny bølge af mode og tænkemåder begyndte. Men bowling-skjorten forblev relevant på bowlingbanerne. Spol så frem til sidst i 90’erne and de tidlige 00’ere, hvor bowling-skjorten igen gjorde sit indtog i modeverden, da den blev spottet på velkendte karakterer i populære tv-shows og film. Blandt andet Chandler Bing fra Friends, og Charlie Harper fra Two and a Half Men, som begges syntes, at have skabene fulde af forskellige variationer af skjorten. Og til sidst, den tidløse og elegante styling på playboy-jetsetting-karakteren Dickie Greenleaf fra en af 90’ernes mest bemærkelsesværdige film, The Talented Mr. Ripley

Bowling-skjorten i denne æra er tilgængelig i et væld af farver, former og størrelser, fremtrædende print, og stof. Men hvordan skal den så styles? Hvis du er usikker, så er her et par forslag fra Ellingsen: ”Du kunne bruge den oversized med et par linned eller bomuldsbukser og sandaler, eller i den rette størrelse med et par shorts i samme print for et afslappet ferie-look. Eller med et par højtajlede skræddersyede bukser og et par klassiske herresko eller sneakers til kontoret eller et formelt event.” Med en bowling-skjorte kan du både være afslappet og nydelig på ferien, såvel som formel og finurlig til en dag på kontoret. Det står i hvert fald klart, at denne style ikke løber nogen vejende lige foreløbigt, så hvis du endnu ikke har tilføjet den til garderobe, har du stadig masser af muligheder at vælge i mellem. Og husk på, at du kan bruge den præcis som du ønsker – bare du ikke glemmer at udfordre din stil en smule.  

Er du på udkig efter styling tips? Så book en tid hos vores personlige shoppere. 

 

Editorial staff

Fotograf: Linus Morales