Åbningstider:
 • Mandag 10.00 - 20.00
 • Tirsdag 10.00 - 20.00
 • Onsdag 10.00 - 20.00
 • Torsdag 10.00 - 20.00
 • Fredag 10.00 - 20.00
 • Lørdag 10.00 - 20.00
 • Søndag 10.00 - 20.00
Se åbningstider
 • Mandag 10.00 - 20.00
 • Tirsdag 10.00 - 20.00
 • Onsdag 10.00 - 20.00
 • Torsdag 10.00 - 20.00
 • Fredag 10.00 - 20.00
 • Lørdag 10.00 - 20.00
 • Søndag 10.00 - 20.00
Hvad er clean beauty egentlig? Og hvad skal du være særligt opmærksom på, når du handler det? 

Du er hvad du spiser – dette har længe været ordsproget, der har fået de fleste, til at tænke en ekstra gang over, hvad de putter i indkøbskurven og ikke mindst på tallerkenen. De senere år har nemlig gjort os opmærksomme på, hvordan visse tilsætningsstoffer har en negativ virkning på både krop og levestandard. Og tendensen med at nærstudere ingredienslisterne er nu i den grad også gældende i skønhedsbranchen, hvor mærker, som vel som forbrugere, søger mod det såkaldte clean beauty; skønhedsprodukter lavet på naturlige og rene ingredienser. 

 

Vi har tidligere skrevet om, hvordan S-beauty er ved at skabe et navn for selv blandt andet via rene ingredienslister, men hvad er clean beauty helt præcist? Definitionen er på nogle punkter stadig åben for fortolkning, da vendinger som ren, grøn eller naturlig kan være svære at sætte fingeren på. Men for det danske skønhedsbrand NUORI er definitionen nu stadig hel simpel. “For os betyder clean beauty 100% naturlige formler, hvor hver enkelt ingrediens er af den højeste kvalitet,” forklarer Ann-Marie Ronlund Jensen, Brand Manager hos NUORI. Et hudplejemærke, der er bygget op omkring friske produkter af naturlige ingredienser, og samtidig er et af de førende brands inden for clean beauty i Skandinavien. 

“Der er ikke altid et klart skel mellem clean beauty og traditionelle produkter, men som hovedregel mener vi, at produkter, der er fri for potentielt skadelige ingredienser er bedst for dig.”

“Vi oplever, at flere og flere sætter sig ind i, hvad produkterne egentlig indeholder, og vi modtager dagligt spændende spørgsmål fra forbrugere rundt omkring i verden om specifikke ingredienser, koncentrationer eller sammensætninger af formler. Det viser også, at interessen for clean beauty er gældende på et globalt plan,” fortæller Ronlund Jensen. 

 

Men inden for EU’s grænser - hvor vi generelt er gode til, at regulere brugen af forskellige ingredienser i kosmetik og hudpleje - kan diskussionen omkring de syntetiske konserveringsmidler og kunstige tilsætningsstoffer, der stadig er lovlige, synes unødvendig. Og som tendensen af clean beauty stiger, florerer der samtidig spørgsmål om hvorvidt naturlig nødvendigvis betyder bedre, samt om clean beauty bevægelsen er mere et markedsføringsstunt end noget andet. “Der findes en del mærker, der kalder sig selv for naturlige, men når man ser nøje på ingredienslisterne er de kun 70-80% naturlige. Begrebet Greenwashing er derfor også opstået, og betyder i bund og grund, at brands fremsætter vildledende udmeldinger, der får et produkt til at fremstå renere, sundere og mere miljøvenligt end det faktisk er,” forklarer Ronlund Jensen. 

 

Hos teamet bag NUORI handler det dog først og fremmest om, at skabe effektive produkter med det højest mulige niveau af friskhed, og dette opnås bedst ved brug af naturlige ingredienser. “Der er ikke altid et klart skel mellem clean beauty og traditionelle produkter, men som hovedregel mener vi, at produkter, der er fri for potentielt skadelige ingredienser er bedst for dig,” siger Ronlund Jensen. “For os er det vigtigt at skabe 100% naturlige formler - også selvom de sidste procent af syntetiske ingredienser virkelig er vanskelige at undgå.”

 

Hvis du også er hoppet med på bølgen af clean beauty, men ikke altid får nærstuderet produkterne inden de ryger med hjem på hylden, så gør du nok bedst i at tage de kritiske briller på, inden du handler. “Vores bedste råd er, at være opmærksom på, hvad du hører og læser om beauty-industrien, og at foretage din egen research. Det er ikke kun relevant at se på, hvad der er udeladt i et produkt, men endnu vigtigere at se på, hvad der faktisk er i det,” forklarer Ronlund Jensen. 

 

Swipe gennem galleriet for de bedste clean beauty produkter fra ILLUM Beauty Hall.

Husk at du kan shoppe alle produkter direkte fra mobilen med ILLUM On Demand. 

Editorial staff

Photographer: Andreas Pless
Stylist: Tine Daring