Åbningstider:
 • Mandag 2. Pinsedag
 • Tirsdag 10.00 - 20.00
 • Onsdag 10.00 - 20.00
 • Torsdag 10.00 - 20.00
 • Fredag 10.00 - 20.00
 • Lørdag 10.00 - 20.00
 • Søndag 10.00 - 20.00
Se åbningstider
 • Mandag 2. Pinsedag
 • Tirsdag 10.00 - 20.00
 • Onsdag 10.00 - 20.00
 • Torsdag 10.00 - 20.00
 • Fredag 10.00 - 20.00
 • Lørdag 10.00 - 20.00
 • Søndag 10.00 - 20.00
Når det kommer til foundation er det rette valg altafgørende. Vi guider til, de bedste ting at have in mente, når du shopper efter dit perfekte match. 

Foundation er med sikkerhed et produkt, der er at finde i de fleste makeuppunge. Men selvom det er noget de fleste af os bruger, så er det langt fra et one-size-fits-all produkt, som andre musthave skønhedsprodukter kan være. Når du shopper efter den perfekte foundation er der nemlig en række ting, du bør overveje – både i forhold til din hud og dine personlige behov. 

Vi forhørte os hos skønhedsekspert og makeupartist Marie Dausell om hvilke ting, der er godt at overveje, når du er på jagt efter den rette foundation. 

1. Fastslå dit ønskede resultat

 

Der findes et hav af foundation. Alle med forskellige funktioner, formularer og resultater, så inden du giver dig i kast med at prøve diverse mærker, er det en god idé at fastslå, hvilket udfald, du søger. “Det man skal overveje når man køber en ny foundation er, hvad man ønsker den skal gøre,” forklarer Dausell. Ved at være specifik omkring, hvad du ønsker med din foundation, kan du nemmere udvælge, hvilke foundations, du burde gå efter. Dausell anbefaler at du stiller spørgsmål som; hvor meget du ønsker den skal dække, om den skal være dewy (altså, mere skinnende) eller skal den have mat finish, pudder eller flydende og så videre. "Når du har stillet dig selv de spørgsmål bliver det meget lettere at finde den perfekte foundation,” siger hun. 

2. Find den rigtige farve

 

Når du først overordnet har besluttet, hvad du leder efter, er det tid til at finde den rette farve. Og her er der ikke plads til sløseri. De fleste af os husker nok de tidlige teenageår, hvor ansigtsfarven ikke altid matchede resten af kroppen og den fejl, er faktisk nemmere at begå end du lige regner med. Det velkendte trick med at teste foundation på hånden er nemlig en fejlantagelse ifølge Dausell. “Den bedste måde at finde den rigtige farve foundation på er ved at teste den i ansigtet. De fleste prøver foundation på hånden, hvilket er en fejl. Det er nemlig sjældent at farven på hånden matcher ansigtet. Ud over det, er det altid en god idé at se sig selv i dagslys med den valgte foundation. Der kan man se den præcise farve og tekstur,“ forklarer hun.  

3. Overvej dit dækningsbehov

 

Selv med en god foundation er det vigtigt stadig at pleje huden for at holde den sund og flot. Foundation skal nemlig mere bruges som et middel til at ensarte farven i ansigtet, hellere end et middel til at dække urenheder. Der kan dog være perioder, hvor du kan ønske mere dækning end andre, samtidig med at du i sommerhalvåret måske er nødt til at skifte det en mørkere farve, når først huden har fået lidt glød. Der er derfor også vigtigt altid at overveje dit dækningsbehov, samt at tilpasse din makeuprutine til forskellige perioder. Det kan for eksempel være ved at have forskellige foundations at skifte imellem, samt forskellige børster eller andet til at påføre foundation.

4. Påførelse

 

“Der findes ingen rigtig måde at påføre en foundation,” forklarer Dausell. Som så meget andet handler det i bund og grund om personlige præferencer, og hvad man bedst kan arbejde med. Men der kan dog være en væsentlig forskel på, hvor tykt et lag bliver med brug af forskellige børster, svampe eller andre remedier. Det er derfor en god idé, at prøve sig frem med forskellige metoder indtil man finder den, der virker bedst for én selv. “Jeg foretrækker at bruge både en pensel og fingrene. Først påfører jeg foundation med en pensel, og jeg bruger derefter varmen fra mine hænder til at ‘smelte’ foundation ind i huden. Det giver et flot naturligt resultat,” fortæller Dausell. 

 

5. Hvis du er i tvivl, så få den hjælp du behøver

 

Makeupverdenen kan være lidt af en jungle. Det er svært at navigere rundt i gode råd og anbefalinger, for hvad der virkede for sidemakkeren, virker ikke nødvendigvis for dig. Det er derfor vigtigt at forholde sig kritisk, og ikke blot tage det første det bedste, man bliver introduceret for, hvis man egentlig ikke synes det giver det ønskede resultat. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, så får den hjælp du behøver fra vores personale hos ILLUM Beauty Hall. Her kan du blandt andet få hjælp til at finde den rette foundation, få scannet din hud til at finde dit perfekte farvematch, samt få vist teknikker til, hvordan du lægger foundation eller endda contouring, hvis du går skridtet videre. Find den makeup service, der passer bedst til dine behov og book tid her.     

Er du ikke i tvivl om hvilken foundation, der møder dine behov? Så shop via ILLUM On Demand, og få den leveret lige til døren. 

Editorial staff

Fotograf: Linus Morales